dinsdag 19 juli 2011

Dadel-chocolade cake

150 gram ontpitte gedroogde dadels
150 ml kokend water
150 gram pure chocola
40 gram zachte boter
150 gram paranoten
225 gram bloem
40 gram fijne tafelsuiker
1 afgestreken theelepel bakpoeder
1 afgestreken theelepel bicarbonaat
1 groot ei
150 ml melk
Rietsuiker, om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 180° C (160°C hete lucht).  Vet een cakeblik in (25 cm lengte) en bekleed de bodem met bakpapier.

Snijd de dadels in stukjes en doe ze in een kleine kom. Schenk het kokende water erover en laat dit ongeveer 30 minuten weken. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe dit in een kommetje met de boter en laat dit smelten au bain-marie. Hak de paranoten grof en haal er 2 eetlepels af voor decoratie.

Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en bicarbonaat. Meng het ei samen met de melk en mix dit door de droge ingrediënten en voeg vervolgens de noten, dadels en  het water en het chocolademengsel toe en meng dit . Schep het in het klaargezette bakblik en bestrooi met de overgehouden stukjes paranoot en de rietsuiker.

Bak dit in de voorverwarmde oven in ongeveer 5 kwartier. Mocht de cake te bruin worden op het eind en is hij nog niet gaar, doe er dan wat aluminiumfolie over, zodat de cake niet verbrand.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in het blik en stort het dan op een rooster. Verwijder het bakpapier en laat afkoelen.

Wederom uit het boek Mary Berry's Baking Bible. Het is een erg makkelijk te maken recept. De suiker aan de bovenkant vond ik erg veel en er viel dus ook redelijk wat vanaf bij het storten van de cake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten