donderdag 21 maart 2013

Mini quiche lorraines

Voor 24 stuks.



1 portie kruimeldeeg
50 gram Gruyère, in dunne reepjes
1 eetlepel boter
2 plakjes bacon, fijngesneden
1 ui, fijngesnipperd
2 eieren
2 dl crème fraîche
½ theelepel nootmuskaat
Versgemalen zwarte peper
Bieslook, om te garneren

Oven voorverwarmen op 190°C. Deeg uitrollen tussen 2 vellen bakpapier. Met rondjes deeg diepe pasteivormpjes bekleden. Kaas verdelen over de bodems. Vormen op de bakplaat zetten, afdekken met folie en in de koelkast zetten terwijl u de vulling bereidt.
In verhitte boter bacon en ui 2-3 minuten zacht bakken. Uit laten lekken op keukenpapier. Het afgekoelde mengsel verdelen over de taartjes. In een kom eieren, crème fraiche, nootmuskaat en peper mengen. Voorzichtig in de taartjes schenken.
Leg wat bieslook op elke quiche ter garnering. In circa 20 minuten lichtbruin en stevig bakken. Warm of koud serveren.

Kruimeldeeg

250 gram bloem
125 gram koude boter, in stukjes
1 eidooier
3-4 eetlepels koud water

Zeef de bloem in een grote mengkom en voeg de boter toe. Meng met uw vingers de boter door de bloem tot het mengsel fijn en flink kruimelig is.
Eidooier en 3 eetlepels water mengen en toevoegen. Snijd het mengsel met een mes tot een deeg. Voeg, indien nodig,  de rest van het water toe.
Plaats het mengsel op een met bloem bestoven werkvlak en vorm tot een glad deeg. Rol het in plastic folie en bewaar het in de koelkast als u het niet direct gebruikt. Bij warm weer moet het deeg sowieso 30 minuten koelen voor u verder gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten