dinsdag 11 maart 2014

Tarte flambée







Tarte flambée

3 el olijfolie
600 gram ui, in ringen (ik heb halve ringen gesneden)
1 rol pizzadeeg (koelvers)
125 gram crème fraîche
125 gram volle kwark (ik heb magere genomen)
2 tenen knoflook, fijngesneden (ik heb ze door de pers gedaan)
150 gram gruère, geraspt (was bij ons niet te vinden, dus gewoon wat oude kaas genomen)
2 el tijmblaadjes
Salade, voor erbij

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een koekenpan de olijfolie (als je er spekjes doorheen doet hoeft dit niet). Bak de uiringen met een snuf zout in 10-12 minuten zacht en lichtbruin. Rol het pizzadeeg uit en leg het op een vel bakpapier op een bakplaat. Meng de crème fraîche, kwark en knoflook met 1 el tijm. Voeg peper naar smaak toe. Strijk het roommengsel over de deegbodem.
Verdeel de uiringen over de deegbodem, strooi er de kaas, rest van de tijm en peper naar smaak over.
Bak de uientaart in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een salade.



Je kunt er dus ook wat spekjes uitbakken samen met de uien. Of eventueel nog wat champignons door doen.
Het recept komt uit de Delicious van maart 2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen